Projectleiding | mobiliteit

Havenbedrijf Rotterdam

DE OPDRACHT:
Projectbegeleiding communicatie  voor afdeling Environmental Management, op het thema mobiliteit.

Hoogtepunt van dit project:
De realisatie van de nieuwe, gezamenlijke website en campagne: reizennaarjewerk.nl 

Voor werknemers én werkgevers op Voorne-Putten en in de Rotterdamse Haven is er een nieuwe app en website: www.reizennaarjewerk.nl. De ontwikkeling hiervan is een gezamenlijk initiatief van Deltalinqs, gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne, Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en Zuid-Holland Bereikbaar. Zij willen met ‘Reizen naar je werk’ nieuws en informatie over betere en flexibele reiskeuzes delen en duurzame vormen van vervoer stimuleren. Dit is van belang voor de regionale bereikbaarheid én om als werkgevers aantrekkelijk te blijven.

Reizigers krijgen via de website en de app tips over hoe je gezond, makkelijk, snel en voordelig naar je werk kunt reizen. Op www.reizennaarjewerk.nl zijn bijvoorbeeld kortingsacties voor de aanschaf van een elektrisch ondersteunde fiets of e-scooter te vinden. Ook staat er veel praktische informatie over wegwerkzaamheden en inspiratie over anders reizen. Handig is een interactieve kaart van het gebied met onder meer P+R terreinen, een routeplanner, trein- en metrostations, de verkeersdrukte en wegwerkzaamheden.

Toolkit voor werkgevers
Voor werkgevers is er praktische informatie over duurzaam, gezond en snel woon-werkverkeer voor hun werknemers. Inclusief een ‘Toolkit mobiliteit’ met fiscale tips en informatie over onder meer thuiswerken, fietsen naar het werk, het openbaar vervoer en collectief bedrijfsvervoer.

Download hier de Toolkit mobiliteit

Uitprobeerpool
Ook kunnen werkgevers een gratis uitprobeerpool met e-bikes en speed pedelecs aanvragen en advies-op-maat krijgen van één van de deskundige mobiliteitsmakelaars.

Kijk voor meer informatie op www.reizennaarjewerk.nl of download de gratis app via Google Play of de App Store.

Eerdere opdrachten voor Havenbedrijf Rotterdam
Eerder was ik voor Havenbedrijf Rotterdam Business Partner voor de teams Massagoed & Scheepvaart; voor team Energietransitie en voor afdeling Real Estate (Provada). Denk o.a. aan ondersteuning bij ‘messagehouses’ en ‘storylines’, creatie en verbeteringen van webcontent, inzet social media, presentaties MT-leden en communicatie van diverse events en beurzen.

Samenwerkingen met o.a.:
De Merkenkwekerij, Conceptbrigade, Aimfor, Marc Maartens, Rotterdam Onderweg, Tappan, DPG media, Rijnmond, Dapper Rhinos,  en uiteraard de acht samenwerkingspartners: Deltalinqs, gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne, Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en Zuid-Holland Bereikbaar.