energieK in VERBINDING

Zoek je strategische denkkracht, maar ook de implementatiekracht om een communicatievraagstuk aan te pakken? Ik doe het graag voor je!
Naast communicatievraagstukken kun je me ook benaderen voor projectmanagement van communicatietrajecten of het verbeteren van de communicatiefunctie in jouw organisatie.

Hands-on, op Rotterdamse no-nonsense wijze. Altijd vanuit een duidelijke strategische visie op marketingcommunicatie.

Lilian Jongkind

Eigenaar Roffa Communicatie

“Met communicatie het verschil maken. Dat is mijn missie.

Waarbij strategisch adviseren nooit los staat van ‘handen uit de mouwen’.

Ervaring binnen het communicatievak deed ik op in de rollen van adviseur en projectleider binnen diverse (Rijks)overheden, de Rotterdamse haven,

B-to-B, B-to-C, maar ook in de vrijetijdsbranche, cultuur en de zorg.


Ik werk vol passie aan communicatieopdrachten, met inmiddels een liefde voor de focus op gedragsverandering. Gedragsverandering en communicatie vullen elkaar zeer goed aan, dus mijn post-academische opleiding tot ‘Gedragsveranderaar’ maakt dat ik met een frisse blik kijk naar mijn werk, de organisaties waar ik voor werk, het politiek-bestuurlijke samenspel en de externe netwerken. 


Belangrijk vind ik: prettig samenwerken, luisteren, kritische vragen stellen, niet meteen gaan ‘rennen’, maar op zoek gaan naar de ‘vraag achter de vraag’. Creativiteit, tikkeltje eigenwijs en oog voor kwaliteit. Ik leg de lat hoog!”

Portretfotografie: Miriam van der Hoek

Roffa Projecten

Hoogtepunten?

  • Mijn interbestuurlijke communicatierol bij de VNG (Omgevingswet).
  • Projectleiding communicatie mobiliteit voor een collectief aan opdrachtgevers: Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, Rijkswaterstaat, Zuid-Holland Bereikbaar en vier gemeenten.
  • Online strategie en nieuwe corporate website voor Dorp, Stad en Land.
  • ‘Brain Day’ – ECNP, met een volgeboekte Beurs van Berlage.

REFERENTIES VAN KLANTEN

“Inspirerend, verbindend en een fantastisch eindresultaat, is wat bij mij opkomt als ik Lilian zou moeten beschrijven. Afgelopen 2 jaar heeft zij voor het Havenbedrijf Rotterdam als projectleider met 8 partners het platform en de campagnes rondom ‘Reizen naar je werk’ gerealiseerd. Zij weet als geen ander hoe je in een complexe (politieke) omgeving de belangen recht doet en een platform realiseert binnen de gestelde tijd en geld.
Maar bovenal heb ik met heel veel plezier gewerkt met Lilian.”

Ir. Jasna de Groot

Environmental Management, Havenbedrijf Rotterdam

“Samen met Lilian hebben we ons Masterplan 2030 ‘Natuurlijk in Blijdorp’ mogen opleveren. Creatief, doortastend en slagvaardig heeft ze samen met het team vanuit Diergaarde Blijdorp het project tot een prachtig resultaat gebracht. Lilian had snel de ‘tone of voice’ te pakken die bij ons past en maakte het, met vormgever Susan Strampel, tot een prachtig geheel. Ontzorgen is voor ons heel belangrijk. Blijdorperts staan liever met de poten in de klei, dan dat zij lijvige plannen schrijven. Maar het is met hulp van Lilian, samen wel gelukt. Deze prettige professionele samenwerking wordt graag voortgezet in overige uitingen die met onze strategische plannen van doen hebben.”

Anna Feiner

Manager Strategische Partnerschappen, Diergaarde Blijdorp

“Werken met Lilian geeft resultaat en rust.
Door haar enthousiasme en kennis van zaken is het leuk om met haar te werken.
Een organisatie doorziet ze snel, waardoor haar inbreng relevant en passend is.
Ze draagt veel ideeën en voorbeelden aan, maar zorgt er wel voor dat het doel realistisch is en gehaald wordt. Bij haar heb je het gevoel dat het goed gaat komen, wat ook zo is.”

ir. Ton Jansen

Directeur, Dorp, Stad en Land

“Lilian organized the promotional activities for the ECNP Brain Day on 28 August 2015 in central Amsterdam. She helped us reach a large audience of interested members of the public, with the result that we not only reached our (ambitious) attendance target but even exceeded it. Her work was thorough and high quality and delivered in a collaborative and timely manner.”

Alexander Schubert

Executive Director, European College of Neuropsychopharmacology (ECNP)

“Lilian is een proactieve en resultaatgerichte adviseur. Zij is in staat in een korte periode zowel inhoudelijk als collegiaal haar weg binnen de organisatie te vinden. Haar flexibele en energieke houding weet zij bij haar opdrachten goed in te zetten. Lilian heeft laten zien opdrachten zelfstandig en in teamverband te kunnen realiseren. Lilian is naast een gedegen senior een prettig persoon om mee te werken.”

Mark van der Roer

Directeur Communicatie, Ministerie VWS

“Lilian is een inhoudelijke vakvrouw. Energiek en enthousiast. Zelfstandig in uitvoering en origineel in keuze voor de oplossing van haar opdracht. Ook nog eens een prettige en betrokken collega. Ik kan haar aanbevelen voor een opdracht.”

Johan van Eeden

Regiomanager, Argos Zorggroep